Siatki i nici wędliniarskie

Nici wędliniarskie

Nici wędliniarskie dla przemysłu mięsnego dostępne w kolorach białym, szarym, czerwonym, niebieskim, żółtym zielony, biało-czerwonym, biało-niebieskim, biało-żółtym, biało-zielonym. Pakowane po 100g lub 500g.

Nici wędliniarskie to jedno z pierwotnych akcesoriów w branży wędliniarskiej. Służą one do wiązania wędlin oraz mięs o nieregularnym kształcie nadając im jednolitą formę przed parzeniem, wędzeniem lub pieczeniem.

W naszej ofercie znajdują się nici z naturalnych włókien takich jak bawełna, len oraz z materiałów syntetycznych. Wszystkie nici, które oferujemy  przeznaczone są do kontaktu z żywnością.

nic_biala_500
Lat na rynku
0 +
na podstawie 732 opinii
0 *
Siatki i nici wędliniarskie (1)

Siatki wędliniarskie

Siatka wędliniarska do pakowania wyrobów w przemyśle mięsnym (wędzonych, gotowanych, surowych) oraz serowarstwie w różnych rozmiarach, pakowana po 50m lub w opakowaniach detalicznych po 2,5m. Siatki wykonane są z nici gumowych i przędzy poliestrowej, które spełniają wymogi Rozporządzenia Ministra Zdrowia w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Siatki posiadamy w kolorach białym, biało-czerwonym oraz czerwonym.

W naszej ofercie posiadamy następujące rodzaje siatek:
  • Siatki classic w kalibrach 125 oraz 150.
  • Siatki EXTRA w kalibrach 100, 125, 150 oraz 180
  • Siatki String® imitujące ręczne wiązanie oraz nadające tradycyjny wygląd wyrobom gotowym
  • Siatki HangNet®, które w idealny sposób wyróżniają produkt w miejscu sprzedaży
  • Siatki łatwozdejmowalne, które dzięki grubemu oplotowi gumy i grubej osnowie nadają estetyczny wygląd wyrobom gotowym
  • Siatki Q-Net „gęsta pończocha”– stosowane w serowarstwie – skrzep nie wydostaje się na zewnątrz w kalibrach 100, 110, 125, 140, 180, 500
  • Siatki Big-net siatki o dużych oczkach imitująca ręczne wiązanie szynek